Akreditácia: |
Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR |
Číslo akreditácie: |
3246/2017/84/1 |
Rozsah kurzu: |
280 hodín |
Prihlásiť sa na RE-PAS kurz
Informácie o kurze
- Kurz je určený pre všetkých ktorí majú záujem kvalifikovať sa a získať osvedčenie v odbore cukrár –cukrárka - najmä pre:
- majiteľov cukrárni, príp. iných cukrárenských zariadení pre ktorých je potrebné preukázať sa osvedčením o vzdelaní v tomto odbore (Zákon č. 455/1991 Zb. o živnostenskom podnikaní, § 22, písmeno c),
- záujemcov o prácu v zahraničí (absolvovaním kurzu a preukázaním osvedčenia môžete žiadať o udelenie pracovného povolenia),
- všetkých, ktorí uvažujú nad založením živnosti v tejto oblasti.
Čo sa v kurze naučíte?
- V rámci vzdelávacieho programu Cukrár - Cukrárka absolvujete teoretickú a praktickú časť.
- V priebehu teoretickej časti (60 hodín výučby) preberiete a získate vedomosti v okruhoch:
- 1. Hygiena, sanitácia a BOZP v cukrárskej výrobe
- 2. Suroviny a základné výpočty
- 3. Cukrárska technológia
- Počas praktickej časti (220 hodín výučby) získate potrebné zručnosti v príprave a výrobe rôznych druhov cukrárenských ciest, hmôt a základných druhov poliev. Budete zručný vo výrobe zákuskov, tort, cukrárskych ozdôb, v dohotovovaní a zdobení cukrárskych výrobkov. Naučíte sa základne receptúry a správne technologické postupy používané v cukrárskej výrobe.
- Praktická časť sa bude realizovať v zazmluvnených cukrárskych výrobniach. Prax prebieha podľa harmonogramu, ktorý si dohodnete s konkrétnou prevádzkou. Pred nástupom na prax je nutné odovzdať kópiu zdravotného preukazu. S vyhľadaním miesta na prax vám vieme vypomôcť, alebo si môžete vyhľadať vlastnú prevádzku.