Akreditácia: |
Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR |
Názov vzdelávacieho programu: |
Pekár - Pekárka |
Číslo akreditácie: |
3246/2018/32/2 |
Rozsah kurzu: |
240 hodín |
Prihlásiť sa na RE-PAS kurz
Informácie o kurze
- Kurz je určený pre všetkých, ktorí majú záujem kvalifikovať sa a získať osvedčenie v odbore pekár. Pre tých, ktorí uvažujú nad založením živnosti v tejto oblasti, resp. sa chcú pekárstvu venovať profesionálne alebo pre osobnú potrebu
- Pre prihlásenie do kurzu je potrebné ukončené minimálne základné vzdelanie.
- Rozsah kurzu je 240 hodín.
Čo sa v kurze naučíte?
V priebehu kurzu Pekár absolvujete teoretickú (60 hod.) a praktickú časť = odbornú prax (180 hod.) a osvojíte si potrebné znalosti z tém:
- problematika pekárenskej výroby
- zásady osobnej hygieny, hygieny práce vo výrobe a zásady BOZP
- základné suroviny/materiály potrebné pri pečení a ich skladovanie
- rozdelenie a druhy pekárskych výrobkov
- technológia prípravy pekárenských výrobkov (príprava kvasov, ciest, tvarovanie, kysnutie, pečenie)
- expedovanie výrobkov
- obsluha, nastavenie a údržba technologického zariadenia pekárenskej prevádzky