Akreditácia: |
Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR |
Číslo akreditácie: |
3246/2017/57/1 |
Rozsah kurzu: |
500 hodín |
Prihlásiť sa na RE-PAS kurz
Informácie o kurze
- Kurz je určený pre všetkých so záujmom o získanie kvalifikácie a osvedčenia v odbore: kuchár – pre tých, ktorí sa chcú tejto oblasti venovať profesionálne alebo pre vlastnú potrebu.
- Pre prihlásenie do kurzu je potrebné ukončené minimálne stredoškolské vzdelanie.
- Rozsah kurzu je 500 hodín.
Čo sa v kurze naučíte?
- V priebehu kurzu absolvujete 2 časti: teoretickú (180 vyuč. hodín) a praktickú časť – odborný praktický výcvik (320 vyuč. hodín),
- teoretickou časťou získate znalosti z: technológie prípravy pokrmov, zásad hygieny a bezpečnosti pri práci, potravín, výživy a nápojov, stolovania, zariadenia prevádzok a ekonomicko-právnych aspektov,
- získané vedomosti si precvičíte počas odborného praktického výcviku. Praktická časť prebieha v reštaurácii, kde budete pod odborným dohľadom samostatne pripravovať jedlá. Prax prebieha podľa harmonogramu, ktorý si dohodnete s konkrétnou prevádzkou. Pred nástupom na prax je nutné odovzdať potvrdenie o zdravotnej prehliadke od obvodného lekára.